Start / Magasinet / Forbered din robotgressklipper for vinterlagring

Forbered din robotgressklipper for vinterlagring

Forbered din robotgressklipper for vinterlagring

Service og Vedlikehold

Hage

Sesongen for robotgressklippere nærmer seg slutten, og så snart det blir frost og minusgrader, er det på tide å ta inn maskinen din for vinterlagring. Her er våre viktigste vedlikeholdsråd som sikrer at maskinen din har det bra og fremfor alt sørger for at den klipper gresset for deg også neste sesong.

Rengjør din robotgressklipper grundig

Å klippe gress er en skitten jobb, selv for en robot. Derfor er det viktig at du rengjør grundig før vinterhvilen. Bruk en tørr børste og børst hele undersiden slik at allt gress og jord forsvinner. Også rundt hjulene og opphenget. Du kan også bruke trykkluft hvis du har tilgang til det, men bruk ikke høytrykkspyler med mindre bruksanvisningen for din robotgressklipper spesifikt sier at maskinen tåler dette. Husk også at ladestasjonen kan trenge rengjøring. Et praktisk kit for rengjøring av din robotgressklipper er Gardena rengjørings- og vedlikeholdskit.

Lagring av robotgressklipper

Når maskinen din er ren og tørr, er det på tide å plassere den i et frostfritt og tørt vinterkvarter. Du trenger ikke å ha den under sengen, men gjerne i en garasje eller uthus med litt varme. Det er også lurt å flytte inn ladestasjonen for vinteren. Spar plass i garasjen med en vegghenger for din robotgressklipper og ladestasjon, tilgjengelig i flere modeller som du finner her. Husk å beskytte kabelendene og kontaktene som blir igjen ute om vinteren. Dekk over med noe, for eksempel denne boksen på bildet nedenfor, som har plass til alle kabelender og skruene som holder ladeplassen på plass gjennom sesongen.

Bytt kniver om nødvendig

Du kan enkelt bytte knivene selv! Hvor lenge knivene varer avhenger av flere faktorer, som for eksempel driftstid og størrelsen på arbeidsområdet. Men også hvilken type gress, jord og selvfølgelig hvor ofte de støter på kongler, steiner og lignende. En tommelfingerregel er å bytte en gang i måneden for best klipperesultat. Et tips for å se om knivene dine trenger å byttes, er å se på gressplenen. Er stråene grønne helt opp til toppen, er knivene skarpe - er stråene derimot hvite og litt frynsete på toppen, er det på tide med nye kniver.

Lad batteriet

For at robotgressklipperen skal ha det så bra som mulig om vinteren, bør den være fulladet når den tas ut av bruk. Du bør også foreta en vedlikeholdslading minst en gang, men gjerne flere ganger, i løpet av vinteren for å forhindre at batteriet mister kapasitet og levetid.

Produkter brukt i artikkelen

Husqvarna Forseglet Boks For Kabelkontakter
169 kr
På lager
Husqvarna Automower Servicepakke
1 199 kr
+Paketartikel
Gå til

Relaterte artikler

Magasin

Å tenke på når du velger jordfres