Start / Magasinet / Vedlikeholdsråd for å holde motorsagen i form

Vedlikeholdsråd for å holde motorsagen i form

Vedlikeholdsråd for å holde motorsagen i form

Skog

Service og Vedlikehold

Få ting er like tilfredsstillende som en motorsag som starter uten problemer, går som en klokke og takler de tidvis utfordrende oppgavene i skogen. Men for å holde en motorsag i god stand, kan det være lurt med regelmessig vedlikehold. Her er noen tips om ting du bør gjøre med jevne mellomrom for at sagen din skal være en pålitelig partner.

Stram kjedet

Ved å løsne mutrene på utsiden av motorsagssverdet, eller ved å løsne plasthåndtaket hvis motorsagen har verktøyløs kjedestramming, kan du skyve sverdet framover for å stramme motorsagkjedet. Kjedet skal ligge i sporet, samtidig som det skal rulle jevnt i sagens retning. Pass på at kjedebremsen er løsnet, og bruk gjerne hansker.

Rengjør luftfilteret

Børst bort skitt fra filteret med en pensel. Hvis det er mye skitt, kan filteret fjernes, og hvis det er et skumgummifilter, kan det skylles i lunkent vann.

Bytt sverd

Hver gang du rengjør motorsagen din, kan det også være en god idé å snu sverdet. Hvis du merker at sagen griper ujevnt, og å snu sverdet ikke hjelper, er det på tide å bytte sverd.

Slipe kjedet

Sagkjedet skal slipes jevnlig, og det anbefales å bruke en fil. Hver tann skal files med en rund- eller trekantfil, og deretter skal rivene files ned med en flatfil.

Rengjør kjøleribbene

Hele sagen bør børstes ren etter bruk. Bruk en vanlig malerpensel for å komme til. Innerst blant kjøleribbene kan det være nyttig å ha noe langt å fjerne smuss som sitter langt inn. Dette er viktig for motorens kjøling.

Bytt drivstoffilter og drivstoffslange

Hvis sagen din begynner å gå ujevnt, kan det skyldes smuss i drivstoffilteret. Det er lett for skitt å komme ned i drivstofftanken og deretter feste seg i filteret. Derfor kan det være lurt å bytte dette med jevne mellomrom. Hvis du ser at drivstoffslangene begynner å se tørre ut, bør disse også byttes.

Finn reservedeler

Når det er tid for service, finner du med hjelp av produktnavn og årsmodell alle reservedeler til akkurat din maskin. Her finner du hele vårt utvalg av reservedeler samt komplette eksplosjonsskjemaer. Og her finner du alle de mer vanlige service- og slitedelene til motorsagen.

Produkter brukt i artikkelen

Husqvarna
Husqvarna Filsett .325 " - Filsett X-CUT P33
339 kr
På lager
HestraJob
HestraJob Kobolt Tan Arbetshandske

Fra

129 kr
+Finns i flera varianter
Gå til

Relaterte artikler

Magasin

Eksperttips fra Ann Elisabeth Jacobsen