Start / Magasinet / Slik bytter du kniver på din Husqvarna Automower robotgressklipper

Slik bytter du kniver på din Husqvarna Automower robotgressklipper

Slik bytter du kniver på din Husqvarna Automower robotgressklipper

Service og Vedlikehold

Tips og Råd

Hage

For at din robotgressklipper skal kunne levere et perfekt klipperesultat hver gang, trenger den skarpe kniver. Hvis eggene blir sløve, river den av gresset i stedet for å klippe det, noe som sliter både på gresset og batteriet. Å bytte kniver er raskt og enkelt, her beskriver vi hvordan du gjør det.

Hvor ofte skal knivene på Automower byttes?

Hvor ofte du trenger å bytte kniver på din Automower avhenger av hvor mye gress den klipper; større modeller som klipper større områder, må bytte kniver oftere. For en tomt på 1 000 m² varer knivene vanligvis i mellom 1-2 måneder. Hvis du har en tomt med mye små pinner, kongler, osv., vil slitasjen på knivbladene være større enn hvis det er helt rene gressflater. En måte å merke at det er på tide å bytte knivene på er hvis gressstråene ikke har en fin kantsnitt. Du kan se at de i stedet er slitte og litt frynsete, da er det på tide å bytte ut knivene!

Dette trenger du for å bytte knivene

For monteringen trenger du en stjerneskrutrekker, skruer og knivblader. Du finner ferdige sett i vår butikk. Knivbladene ligger ofte tett pakket, sørg for at du bare får med et knivblad om gangen under monteringen. Ellers er det stor fare for ubalanse, noe som gir et dårligere klipperesultat og raskere tømming av batteriet.

Slå av robotgressklipperen

Husqvarna Automower er utstyrt med en sikkerhetslås som forhindrer knivene i å rotere hvis den løftes opp, men sørg likevel for at klipperen er slått av før byttet. Snu den deretter slik at understellet peker oppover.

Løsne knivene

Bruk en stjerneskrutrekker til å løsne skruene som holder knivene på plass. Benytt anledningen til å rengjøre rundt skruehullene og knivskiven med en fuktig klut.

Fest de nye knivbladene

Skru de nye knivbladene fast på knivskiven; begynn gjerne for hånd for å få riktig vinkel på skruene før du strammer til med skrutrekkeren. Det er viktig at du også bytter ut skruene i forbindelse med knivbyttet. Sørg for at de sitter godt festet, men at knivene fortsatt kan svinge fritt.

Snu klipperen tilbake. Bra jobbet, nå er din Automower klar til å klippe igjen!

Her finner du hele utvalget av kniver og tilbehør.

Produkter brukt i artikkelen

Husqvarna
Husqvarna Automower® Endurance Blader - 6 pcs blister
309 kr
På lager

Relaterte artikler

Magasin

Hva du bør tenke på når du kjøper snøfreser