Start / Magasinet / Slik starter du motorsagen din

Slik starter du motorsagen din

Slik starter du motorsagen din

Skog

Tips og Råd

Her går vi gjennom flere enkle trinn for hvordan du korrekt starter motorsagen eller ryddesagen din.

Trinn for trinn - starte motorsagen

Aktiver kjedebremsen

Aktiver kjedebremsen på motorsagen ved å trykke håndtaket fremover (kjedebremsen skal alltid være aktivert når du starter motorsagen).

Pump frem drivstoff

Trykk på gummiblåseren, også kalt primeren, ca. 3-4 ganger for å forsyne forgasseren med drivstoff. Dette gjør det lettere og raskere å starte motorsagen din.

Aktiver choken

Choken finner du ved siden av gasshåndtaket. Aktiver choken ved å trekke den ut og oppover.

Dekompressjonsknappen

Dekompressjonsknappen finnes på de fleste av Husqvarnas proffmaskiner og er den lille svarte knappen på hetten eller på siden av sylinderen. Hva gjør jeg hvis motorsagen min ikke har dekompressjonsknapp? Hvis motorsagen din ikke har dekompressjonsknapp, hopper du bare over dette trinnet.

Tenn motorsagen

Trekk i snoren til motorsagen tenner, normalt sett tar dette 2-3 trekk. Hva gjør jeg hvis motorsagen ikke tenner etter 2-3 trekk? Hvis motorsagen din ikke tenner etter at du har trukket tre ganger, bør du deaktivere choken for å unngå å gjøre sagen "sur". Å gjøre motorsagen sur betyr at den vil være vanskelig å starte for øyeblikket. Gå heller videre til trinn 6.

Deaktiver choken

Deaktiver choken ved å trykke den tilbake til utgangspunktet. Når du har deaktivert choken, vil sagen stoppe ved ca. 25% gasspådrag for å lette oppstarten av motorsagen. Så snart du begynner å gassere, vil gasspådraget slippe, og motorsagen vil gå på tomgang.

Start motorsagen

Motorsagen skal nå starte på 1-2 trekk. Når motorsagen har startet, trykker du på gassen for å slippe gasspådraget slik at motorsagen går på tomgang. Du skyver deretter tilbake kastebeskyttelsen for å slippe kjedebremsen. Nå kan du begynne å sage!

Varmstart

Ved varmstart av motorsagen trenger du ikke å ha choken aktivert når du trekker i snoren. Aktiver heller choken for deretter å deaktivere den umiddelbart. Dette gir et gasspådrag (ca. 25%) som letter oppstarten av motorsagen. Når du deretter gasser, vil gasspådraget slippe, og sagen vil gå tilbake til tomgang.

Produkter brukt i artikkelen

Husqvarna
435 Startpaket
6 495 kr
+Paketartikel
Gå til

Relaterte artikler

Magasin

Eksperttips fra Ann Elisabeth Jacobsen