Start / Kjemikalier, oljer og miljødrivstoff / Avfetting & Vaskemiddel

Avfetting & Vaskemiddel

Rengjøringsprodukter som avfetting og skumvask.

1 til å vise...

Viser 24

av 36 produkter
Husqvarna
Husqvarna Såpe For Stein Og Tre

Husqvarna Såpe For Stein Og Tre

189 NOK
På lager
Side 1 av 2
12

Velg riktig avfettingsmiddel

Kaldavfetting (eller petroleumsavfetting, som det noen ganger kalles) er en aromatisk white spirit som er veldig flink til å løse opp fettete smuss. Vinter piggdekk river opp tjære fra asfalten som fester seg til lakken, og den fete skitten er i utgangspunktet umulig å løse opp uten kaldavfetting. Skal du bruke kaldavfetting på de overflatene som er virkelig sterkt tilsmusset, vil rengjøringen være mest effektiv dersom overflaten er tørr. Kaldavfetting på våt bil gir vanligvis ikke like god renseeffekt.
Alkalisk avfettingsmiddel er et vaskemiddel oppløst i vann. Noen alkaliske avfettingsmidler blander ulike overflateaktive stoffer, alkoholer og vann for å få et bedre produkt som tåler mange typer smuss. Alkalisk avfettingsmiddel fungerer utmerket på en våt bil og er vanligvis også ganske effektiv mot bremsestøv på felgene. Om våren er det bra å først kombinere kaldavfetting, skylle med høytrykksvasker og deretter påføre alkalisk avfetting. Da løser du både fettete tjæresmuss og vanlig veistøv.

Vask med høytrykksvasker
Med en vanlig hageslange med et trykk på fire bar forbruker den i overkant av 3000 liter vann i timen. En høytrykksvasker med et arbeidstrykk på 100 bar trenger kun 400 liter vann i timen. Konklusjon: du sparer din egen strøm, tid og vann. Når en hageslange kobles til høytrykksvaskeren, er trykket vanligvis fire bar. Høytrykkspumpen skaper igjen et vanntrykk på opptil 150 bar. Dette vannet konsentreres gjennom høytrykksdysen til en kraftig stråle.
– Finessen er at maskinen setter en viss mengde vann under trykk, hvor mengden bestemmes av hvor stor elektrisk motor og pumpe maskinen har. Vannet settes deretter under trykk ved hjelp av motorens stempelpumpe til det optimale trykket som akkurat denne kombinasjonen kan bygge opp.