Start / Hage / Kompostkverner

Kompostkverner

Kompostkverner i forskjellige størrelser med både kniv og vals

Viser 24

av 26 produkter
Kompostströ Greenline 50l

Kompostströ Greenline 50l

119 NOK
På lager
Stihl
Stihl  Knivsats GHE150 Kompostkvarn
499 NOK
+Paketartikel
Gå til
Stihl
Kniv

Kniv

Side 1 av 2
12

Hva er en kompostkvern?

En kompostkvern er en maskin som maler hageavfall i mindre biter. Fra en åpning føres materialet automatisk gjennom en turbin med enten kniv eller rulle. De fleste kverner er utstyrt med en oppsamler, som gjør det lettere å samle opp all flis. I tillegg til at du slipper å kjøre til gjenvinningsstasjonen med hageavfallet ditt, får du også mye næring til hagen din!

Velg riktig kompostkvern

Det finnes et stort utvalg av kverner og det er viktig å velge riktig kvern for ditt formål. Først og fremst må du bestemme deg for om du vil hogge grov flis, for eksempel for å dekke blomsterbed og busker, eller om småspon er mer ditt behov. Hvor stor hagen din er, hvor ofte du bør bruke kompostkvernen er også to viktige spørsmål du bør stille deg selv før ditt neste kjøp. Deretter kan lydnivå, skjærekapasitet og hastighet være viktige komponenter å vurdere.

Hakket eller malt

Kniv eller valsemaskin? Valget avgjøres om du ønsker å få grov flis til bunndekke eller fin flis til komposten. En knivmaskin skjærer grenavfallet finere, er raskere og har et høyt støynivå. En valsemaskin kutter grovere spon, jobber med lavere omrøring og har et mer kontrollert lydnivå.

Elektrisk eller bensindrevet

Valgene slutter ikke der. I dag finnes det både elektriske og bensindrevne maskiner på markedet. Kort oppsummert kan det sies at de bensindrevne med fordel brukes der det elektriske tilkoblingen ikke er innen rekkevidde og kan for mange være det perfekte valget på fritidstomten eller i den store hagen. Ellers er det praktisk med en elektrisk kompostkvern som du ikke trenger å fylle på drivstoff, og som kan kobles til en vanlig stikkontakt med ti-ampere sikring. Husk imidlertid at en elektrisk kompostkvern krever en gummibelagt utendørsledning.

For hagen

STIHL GHE 150
Elektrisk kvern som er utstyrt med multiknivsystem som både hogger og fliser. Kan også håndtere større greiner og finfordele planterester. Et godt valg for hagens ulike behov!

MTD SL2800
Elektrisk kvern som er perfekt for villahagen. Utstyrt med innebygget oppsamler på 45 liter og fikser grener opp til 40mm.

For proffene
STIHL GH 460 C
Multikompostkvern som er et perfekt valg når du ikke har strømkilde. Med høy kapasitet er denne maskinen egnet for profesjonell innsats som gartneri, planteskoler eller frukthager.

Visste du at...

…du helst ikke skal ha andre elektriske apparater koblet til samme 10-13 ampere gruppe som kompostkvernen? Den krever sin energi når den er i gang.